Wat nuttige informatie – CANOPÉE Happy sleep furniture

Wat nuttige informatie

Als ouders hebben jullie natuurlijk veel vragen. 

Eerst envooral, welk bed past best met de leeftijd van mijn kind, maar ook welke optieszijn nuttig of nodig. 

Onze ervaring helpt ons het beste advies te geven, en westellen graag vragen om jullie zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in julliekeuzes. 
Onze doelstelling is niet jullie het duurste bed met demeeste opties aan te praten, maar ervoor te zorgen dat jullie bed het bestepast met jullie wensen. 

“Mijn man heeft tweelinkse handen. Hoe moeten we dat bed ineen steken?” of “Mijn zoon is maar 3jaar oud, is dat te vroeg voor een bedhuisje?” zijn vragen waarop wij hierondergraag al antwoord bieden.

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Mijn kind is 3 jaar oud, is dat nog te klein?
Gefeliciteerd! 3 jaar oud is een ideale leeftijd om een bedhuisje te adopteren. Op deze leeftijd is het kind zich al volledig bewust van zijn ego en is hij al bezig zijn verbeelding te ontwikkelen.
In een bedhuisje kan je kind zich terug trekken in zijn eigen veilige en persoonlijke ruimte, klaar om er grote avonturen in te beleven.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind in een bedhuisje leggen?
Een bedhuisje is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar, maar omdat het ene kind niet het andere is, is het belangrijk om jezelf de juiste vragen te stellen en zo de juiste keuzes van de bedindeling te kunnen maken.
De modulariteit van onze bedden en hun indelingsmogelijkheden maken het mogelijk om een bed te kiezen dat is aangepast aan uw kind.

Voor de leeftijd van 3 jaar zal men eerder geneigd zijn om spijl-barrières en een bedbodemhoogte van 5 cm (zelfs 15 cm) te gebruiken als het kind een vrij rustige slaap heeft.
De spijl-barrière is een echte omheining die niet alleen het kind, het kussen, maar ook de vele knuffels veilig in het bed houdt.
De simpele veiligheidsbarrière zal deze laatste elementen niet goed in bed houden, hoewel hij zijn rol perfect speelt om uw kind veilig te stellen.
De hoogte van de spijl-barrières is 35 cm, terwijl de simpele barrières op 30 cm zijn vastgezet.

Welke matrasstevigheid moet ik kiezen?
Om te voorkomen dat de veiligheidsbarrières hun nut verliezen, zal de dikte van de matras van het hoofdbed maximaal 18 cm bedragen.
Voor een bedlade is een matras van 12 cm dikte ideaal als u er een dekbed en een kussen in wilt kunnen laten liggen.

BELANGRIJKE OPMERKING OVER DE GROOTTE VAN DE LADEMATRASSEN
Een ladematras is ALTIJD 10 cm kleiner dan het hoofdbed.
Voorbeelden: U kiest een bed met een 90x200 lade. De hoofdmatras zal 90x200cm zijn voor een maximale dikte van 18cm.
De matras van de lade zal 90x190cm zijn voor een maximale dikte van 12cm. U kiest een bed met lade in 70x160. De hoofdmatras zal 70x160cm zijn voor een maximale dikte van 18cm.
De matras van de lade zal 70x150cm zijn voor een maximale dikte van 12cm.

Mijn kind slaapt alleen maar in ons bed
Een bedhuisje is een goed gedefinieerde ruimte in 3 dimensies.
Uw kind zal zich veilig voelen dankzij de dakrails die een beschermende structuur vormen, een beetje zoals de beschermende armen van een moeder. Veel ouders worden geconfronteerd met een situatie waarin hun kind weigert in zijn bed te slapen en nemen contact met ons op omdat ze gehoord hebben dat een bedhuisje mogelijks de oplossing is voor hun probleem.
Het bedhuisje is zeker geen wonderbaarlijk recept, maar de ervaring heeft ons geleerd dat de overgrote meerderheid van de kinderen die hun nieuwe bed ontdekken er bijna onmiddelijk weg van zijn en er dus al vanaf de eerste nacht in willen slapen (soms zelfs al vanaf het dutje).
Daarbij, als je voor een model met bedlade kiest, kan je eventueel mee met je kind de transitie maken van ouderlijk bed naar kinderkamer.

Ik zie een FOTO maar ik kan het model niet vinden op de WEBSITE
Het principe van onze bedden is hun modulariteit.
Het is dus normaal dat je de indruk hebt dat het ene bed niet het andere is. Het bestellen van een CANOPEE—bedhuisje betekent dat u het model kunt kiezen, het type rails, de hoogte van de bedbodem (als u geen lade neemt), het aantal dakdragers, een schouw en/of een kapstok... zoveel mogelijkheden tot aanpassing die de indruk wekken dat het om een ander model gaat.
Kortom, het enige wat u hoeft te doen is uw bedmodel, uw type rails en uw afwerking te kiezen. U kunt ten slotte ook nog opties toevoegen en dan bespreken we samen de details.

Ik wil een schouw, een kapstok en een bekerhouder toevoegen. Moet ik extra betalen?
Het antwoord is NEE! Naast het feit dat al onze bedden voorzien zijn van een bekerhouder, heeft u de mogelijkheid om een schouw (voor de lange winteravonden) en/of een kapstok(geen pyjama's meer op de vloer) toe te voegen zonder extra kosten.
Houd er rekening mee dat de schouw en de kapstok niet afneembaar zijn voor het geval u een zolderkamer heeft, wat de mogelijkheden om de kamer van uw kind in te richten zou kunnen beperken.
De bekerhouder past gewoon over de veiligheidsbarriere.
Als u dit liever niet wilt als we uw bed komen installeren, gaan we er terug mee weg (maar dit is nog nooit eerder gebeurd).

MIJN MAN WEET NIET HOE HIJ EEN SPIJKER MOET SLAAN, laat staan een bed monteren.
Geen zorgen, daar zijn wij voor.
Normaal gezien, wij leveren en monteren gratis onze bedden overal in België maar tijdelijk, gezien de prijs van de brandstoffen, rekenen wij een forfaitaire bedrag van 15 EUR voor alle bestemmingen in Belgïe en 25 EUR voor Luxembourg.
Met een ALLEN-sleutel kunt u onze bedden veilig demonteren en elders monteren indien later nodig.
Onze bedden zijn gemaakt van massief beukenhout. U kunt ze dus zo vaak als u wilt demonteren en weer in elkaar zetten.
In tegenstelling tot dennenhout, dat een zacht houtsoort is, heeft massieve beuk geen last van vervorming.

Welke bedbodemhoogte kiezen?
Tenzij u een lade hebt toegevoegd, in welk geval de hoogte van de bedbodem 30 cm moet zijn, kunt u kiezen tussen 3 verschillende hoogtes:
5 cm: Als u de MONTESSORI-filosofie volgt of als uw kind jonger is dan 2 jaar, dan raden wij deze hoogte aan.
Houd er rekening mee dat deze bedbodemhoogte uw bed minder geschikt maakt voor een groeiend kind.
15 cm: Niet te laag en niet te hoog. Met deze hoogte kunt u onder het bed stofzuigen zonder dat u het bed hoeft te verplaatsen.
30 cm: Als u later een lade wilt toevoegen of als u gewoon opbergmanden onder het bed wilt kunnen plaatsen
BELANGRIJK: De hoogte van de basis is achteraf niet meer te veranderen.

Welke type veiligheidsbarrieres kiezen?
U kunt kiezen voor simpele of spijl-barrieres.
Onder de 3 jaar adviseren wij u om te kiezen voor spijl-barrières, een echte omheining voor alle knuffels die uw kleine uk kan verzamelen.
Omdat het ene kind niet het andere is, moet u rekening houden met de slaap van uw kind: vindt u hem/haar 's morgens in dezelfde houding als die waarin hij/zij in slaap is gevallen of loopt hij/zij 's nachts rond vanuit zijn/haar bed? Al onze bedden worden geleverd met een lange barriere, twee korte barrieres (hoofd en voet) en een veiligheidshek dat de helft van de lengte van het bed is.
Deze barriere kan aan de linker- of rechterzijde worden gemonteerd met een ALLEN-sleutel.

Welke bedgrootte moet ik kiezen?
80% van de bedden die u bij ons bestelt zijn 90x200cm groot voor een gemiddelde leeftijd van 2-3 jaar oude kinderen.
Een bedmaat van 70x140 is nauwelijks 10cm breder en 20cm langer dan een traditioneel kinderbedje.
Dit formaat zal je het niet lang kunnen houden, maar het kan heel goede keuze zijn voor kleinere slaapkamers.
Het voordeel van deze maat is dat het een standaard maat is.
Een bed van 70x160 is geschikt voor kinderen tot maximaal 7-8 jaar.
Later zal uw kind het einde van het bed met zijn voeten aanraken. En behalve bij IKEA vind je geen standaard matras in dit formaat.

Een bed van 90x190 of 90x200 is de keuze van de duurzaamheid. Als je ruimte hebt, dan kun je net zo goed voor deze maat gaan. Het prijsverschil is niet significant.

Kan ik de veiligheidsbarrieres verwijderen?
Ja, dat is het principe van onze bedden. U kan beslissen in functie van de evolutie van uw kind, of naargelang een verandering van de inrichting van zijn kamer.

Wanneer wordt mijn bed geleverd?
Zodra het klaar is! We doen aan echt timmerwerk en de verschillende stadia van de houtverwerking nemen tijd in beslag.
Naast de droogtijd van de montage worden onze bedden ook drie keer geschuurd.
Uiteindelijk is het resultaat de wachttijd waard!
Heb je het antwoord op al je vragen niet gevonden? Stuur ons een e-mail naar hello@bedhuisjes.be en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.